Cake Pops- Bardzo prosty przepis:)
Sękacz w czekoladzie

Przepis na tradycyjne, angielskie, kruche ciasteczka
Klasyczne ciastka - łatwe w wykonaniu i smaczne. Pasują praktycznie do wszystkiego. Można je podawać z różnego rodzaju powidłami ale według mnie najsmaczniejsze są z karmelem i orzechami włoskimi lub Pecan.

Przepis na makaroniki
Makaroniki to ciastka które są trudne w wykonaniu. Być może komuś się powiedzie i już za pierwszym razem wyjdą ładne, pełne i kształtne. Natomiast jeśli ktoś próbował wypiekać makaroniki regularnie, wie o czym teraz piszę. Najważniejsze jest oczywiście odpowiednie wymieszanie ciasta. Wystarczy dosłownie odrobinkę za mocno wymieszać aby makaroniki wyszły spłaszczone lub za słabo aby wyszły brzydkie i chropowate lub puste wewnątrz. Prawdziwe makaroniki nie są też wypełnione ciastem gdyż są to ciasteczka bezowe. Tak więc większość makaroników które spróbujecie nawet w znanych cukierniach dalekie są od oryginału. Oryginalne makaroniki możecie Państwo spróbować wykonać we własnym zakresie lub zakupić w naszym sklepie.

Przepis na amerykańskie pączki
Oficjalna, pierwsza nazwa w słowniku to “doughnut.”
Druga, uproszczona, zamerykanizowana nazwa to “donut.”Ta druga nazwa pojawiła się w Stanach już w 19 wieku natomiast została rozpropagowana dopiero pod koniec 20 wieku przez powstałą w Massachusetts sieć Dunki'n Donuts.
Amerykańskie pączki są łatwiejsze do usmażenia niż nasze polskie pączki ponieważ posiadają na środku dziurkę co zmniejsza ryzyko niedosmażenia. Poza tym nie trzeba mieć wielkich umiejętności kulinarnych aby zrobić naprawdę smaczne donaty. Jedyne co potrzeba to trochę wolnego czasu. Raczej nie jest to produkt który można łatwo przygotować na śniadanie. Należałoby bardzo wcześnie wstać:)