Rogaliki z Orzechami





Opis
Rogaliki z orzechami
Ręcznie robione rogaliki w kształcie półksiężyców wypełnionych słodkim nadzieniem ze świeżo zmielonych orzechów włoskich i migdałów, połączonych z mlekiem, cukrem i miodem. Ciasto jest cienkie i delikatne, upieczone na jasno złoty kolor. Kształt półksiężyca dodaje odrobinę elegancji, czyniąc je atrakcyjnymi wizualnie co sprawia że są świetnym dodatkiem do deserowego stołu lub popołudniowej herbaty.
Węgierskie Kifli to nie tylko uczta dla kubków smakowych, ale także odzwierciedlenie bogatego dziedzictwa kulinarnego kuchni węgierskiej. Są idealnym połączeniem słodkich i orzechowych smaków z kruchym, maślanym ciastem. Wspaniały klasyk, który z pewnością zadowoli każdego, kto ma ochotę na pyszne, domowe wypieki.
Waga 300g
Przechowywać do dwóch tygodni od momentu wysyłki zamówienia, jeśli będą przechowywane w suchym i chłodnym miejscu, zamknięte w szczelnym pojemniku lub torebce foliowej.
Składniki: Jaja, Mąka, Cukier, Orzechy włoskie, Migdały, Drożdże, Masło, Mleko, Miód, Smalec.
Produkt może zawierać śladowe ilości innych rodzajów orzechów. Zawiera gluten.
Henryk
Bardzo smaczne, rozpływają się w ustach. Doskonałe z poranną kawą.
Alexa
Ciasteczka doskonałe. Najlepsza jest masa orzechowa. Smakują mi bardzo bo lubię orzech włoski którego smak pięknie komponuje się z maślanym ciastem.
Gabi
Rogaliki smakują obłędnie:)
Iwonka
Rogaliki to raj dla podniebienia dla orzechowy łasuchów.
IWONA DARMOŃ
Mam je po raz kolejny ...i znowu za mało...