Makowiec Domowy
Opis
Makowiec krucho-drożdżowy
Nasz makowiec to wypiek przygotowywany według tradycyjnej receptury, łączący delikatne, krucho-drożdżowe, maślane ciasto z bogatym nadzieniem makowym. Masę makową wykonujemy zawsze na świeżo przed pieczeniem, dodając do mielonego maku, mleko, masło oraz bakalie.
Cechy naszego makowca:
-
Domowy sposób pieczenia: Każdy makowiec jest przygotowywany ręcznie, z najwyższej jakości składników, co nadaje mu autentyczny, domowy smak.
-
Świeżość prosto z pieca: Makowiec pieczony jest w każdą środę, a wysyłany w czwartek, aby dotarł do Ciebie idealnie świeży przed Weekendem.
Waga: 600 g+
Termin przydatności do spożycia: Do 10 dni od daty wysyłki zamówienia.
Przechowywanie: Przechowywać w lodówce lub w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki: Mąka pszenna, jaja, mak, mleko, masło 82%, smalec, miód wielokwiatowy, cukier, sok z cytryny, mleko, drożdże, skrobia modyfikowana, woda, aromat waniliowy, bakalie, orzechy, świeża skórka z cytryny
Alergeny: Zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości orzechów.