Makowiec Domowy





Opis
Makowiec krucho-drożdżowy
Nasz makowiec jest przygotowywany tradycyjną metodą, bez dodatku konserwantów, spulchniaczy. Jego wyjątkowy smak to zasługa naturalnych składników i tradycyjnych, domowych metod produkcji.
Delikatne ciasto drożdżowe doskonale komponuje się z bogatym nadzieniem z maku i miodu tworząc harmonijną całość o głębokim, naturalnym smaku. Każdy kawałek zachwyca wilgotnością i aromatem, przywołując wspomnienie domowych, tradycyjnych wypieków.
Cechy naszego makowca:
-
Domowy sposób pieczenia: Każdy makowiec jest przygotowywany ręcznie, z najwyższej jakości składników, co nadaje mu autentyczny, domowy smak.
-
Świeżość prosto z pieca: Makowiec pieczony jest w każdy wtorek i środę aby dotarł do Ciebie idealnie świeży przed Weekendem.
Waga: 600 g+
Termin przydatności do spożycia: Do 10 dni od daty wysyłki zamówienia.
Przechowywanie: Przechowywać w lodówce lub w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki: Mąka pszenna, jaja, mak, mleko, masło 82%, smalec, miód wielokwiatowy, cukier, sok z cytryny, drożdże, skrobia modyfikowana, woda, bakalie, orzechy
Alergeny: Zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Ewa
Makowiec to niebo w gębie. Dziękuję!